Sjakkbloggen logo

9 fakta om verdensmester Magnus Carlsen

26. april 2021

Magnus Carlsen tok hele sjakkverden med storm da han ble verdensmester for første gang i 2013 bare 22 år gammel. Siden den gang har han vunnet stort sett det som er å vinne ved sjakkbrettet. Her er imidlertid 9 fakta om Magnus Carlsen som kanskje ikke er så kjente for alle.

# 1 Magnus Carlsen hjalp indiske Anand med forberedelsene til VM allerede i 2010

Da Magnus Carlsen var 20 år, spilte han en rekke lynsjakkpartier mot indiske Anand, for å hjelpe ham med forberedelsene til VM-kampen mot Veselin Topalov.

# 2 Magnus Carlsen har ikke deltatt i NM siden 2006

Da Magnus Carlsen slo Simen Agdestein, også kjent som fotballspiller for Lyn, i NM-finalen i 2006, ble det det siste norgesmesterskapet han deltok i.

# 3 Magnus Carlsen har egentlig to navn til

Svein Magnus Øen Carlsen er hans opprinnelige navn. Det var også dette navnet han spilte med i sin aller første sjakkturnering før han fylte 10 år. Magnus Carlsen er født i Tønsberg 22. november 1990.

# 4 Magnus Carlsen er en habil fotballspiller

Du har sikkert sett ham trikse med en fotball på TV-reklamen for et utenlandsk spillselskap. Men det er ikke uten grunn. Magnus Carlsen er nemlig en habil fotballspiller, som fortsatt spiller aktivt i de lavere divisjoner.

# 5 Vant VM i lynsjakk i 2009

Magnus Carlsen vant sin aller første VM-tittel da han vant verdensmesterskapet i lynsjakk allerede som 19-åring.

# 6 Holdt på å slå selveste Kasparov som 13-åring

I 2004 var Magnus Carlsen nær å slå sjakklegenden Garry Kasparov i lynsjakk i Reykjavik, men måtte klare seg med remis. Begivenheten slo ned som en bombe rundt om i hele verden, og fra den dagen visste alle hvem Magnus Carlsen er.

# 7 Ble stormester som 13-åring

Magnus Carlsen ble i 2004 en av tidenes yngste stormestere i sjakk.

# 8 Elsker å spille anonymt på nettet

Visste du at Magnus Carlsen pleier å spille sjakk anonymt på nettet mot helt intetanende spillere. Han vinner selvfølgelig hele tiden og blir stadig beskyldt for å jukse.

# 9 Du kan spille mot Magnus Carlsen

I appen Magnus Carlsen kan du måle krefter med verdensmesteren på forskjellige alderstrinn. Kanskje slår du ham som han spilte da han var 6 år, men vi lover deg problemer hvis du går opp noen år i alder. Test selv, det er skikkelig morsomt.

Les også

26. april 2021
9 fakta om verdensmester Magnus Carlsen

Magnus Carlsen tok hele sjakkverden med storm da han ble verdensmester for første gang i 2013 bare 22 år gammel. Siden den gang har han vunnet stort sett det som er å vinne ved sjakkbrettet. Her er imidlertid 9 fakta om Magnus Carlsen som kanskje ikke er så kjente for alle. # 1 Magnus Carlsen […]

Les mer
26. april 2021
Sjakkens opprinnelse

Ekspertene strides om sjakkens opprinnelse, men mye tyder på at det fascinerende brettspillet ble funnet opp i India for over 1500 år siden, altså på Aleksander den stores tid. En av mytene om sjakkens opprinnelse er at det var en indisk konge som ba en oppfinner om å finne opp et nytt spill fordi han […]

Les mer
26. april 2021
Kan sjakk betraktes som en idrett?

Ja, mange mener sjakk kan betraktes som en idrett. Men her strides ekspertene. I følge definisjonen på idrett i den opprinnelige betydningen av ordet, store prestasjoner av både fysisk og åndelig karakter, er sjakk absolutt en idrett. Sjakk har til og med blitt en populær TV-idrett her hjemme i Norge. Men mye av det skyldes […]

Les mer
Copyright © sjakkbloggen.no, 2021. All Rights Reserved.