Sjakkbloggen logo

Dette er de beste sjakk-appene

26. april 2021

Det er fort gjort å bli bitt av sjakkbasillen. Magnus Carlsens bragder ved sjakkbrettet har gjort sjakk enormt populært her hjemme, og mange vil lære mer. En av de beste måtene å lære sjakk på er å laste ned en av de mange gode sjakk-appene på markedet. Her får du en oversikt over de aller beste.

# Stockfish

Stockfish regnes som en av verdens beste sjakkcomputere, og det beste av alt er at den er helt gratis. Ulempen er riktignok at du i tillegg må laste ned et brukergrensesnitt, da Stockfish i seg selv bare er selve programmet. Du kan bruke Stockfish både til å analysere sjakkpartier og spille mot den.

# Play Magnus

I appen Play Magnus kan du spille sjakk mot verdensmester Magnus Carlsen, basert på alderen hans og hvor god han var på den tiden. I den populære appen som kom i første versjon i 2014, kan du velge vanskelighetsgrader fra da Magnus Carlsen var 5 år til han var 29 år.

# Magnus Trainer

Det er de samme folkene som står bak denne appen som Play Magnus. Forskjellen er at i Magnus Trainer kan du trene sjakk sammen med Magnus Carlsen. Når du starter får du fire valg:

  • Nybegynner
  • Kan reglene
  • Her spilt en god del
  • Gjør det vanskelig

Du får så oppgaver basert på valget ditt. Denne appen er svært lærerik.

# MaterialChess

Dette er en gratis app i Google Play for Android-telefoner. Her kan du spille sjakk, trene sjakk og lære å bli bedre. MaterialChess er en ypperlig app hvis du vil motta tips om de beste trekkene du kan gjøre underveis.

# Lucas Chess

Lucas Chess er en app som lar deg spille sjakk mot computere og øve deg på ulike typer sjakkoppgaver. Helt klart en av de beste sjakk--appene vi har kommet over til nå.

# Komodo

Komodo er en kommersiell sjakkcomputer som bruker AlphaZero-motoren, som sjokkerte verden ved å slå Stockfish-sjakkcomputeren en rekke ganger. Her får du en råsterk sjakkcomputer som bruker kunstig intelligens (AI) til å analysere trekk. Appen koster riktignok 850 kroner.

Uansett hvilke av disse sjakk-appene du velger, vil du kunne bryne deg på mange oppgaver som gjør deg til en bedre sjakkspiller. Vi ønsker deg lykke til.

Les også

26. april 2021
9 fakta om verdensmester Magnus Carlsen

Magnus Carlsen tok hele sjakkverden med storm da han ble verdensmester for første gang i 2013 bare 22 år gammel. Siden den gang har han vunnet stort sett det som er å vinne ved sjakkbrettet. Her er imidlertid 9 fakta om Magnus Carlsen som kanskje ikke er så kjente for alle. # 1 Magnus Carlsen […]

Les mer
26. april 2021
Sjakkens opprinnelse

Ekspertene strides om sjakkens opprinnelse, men mye tyder på at det fascinerende brettspillet ble funnet opp i India for over 1500 år siden, altså på Aleksander den stores tid. En av mytene om sjakkens opprinnelse er at det var en indisk konge som ba en oppfinner om å finne opp et nytt spill fordi han […]

Les mer
26. april 2021
Kan sjakk betraktes som en idrett?

Ja, mange mener sjakk kan betraktes som en idrett. Men her strides ekspertene. I følge definisjonen på idrett i den opprinnelige betydningen av ordet, store prestasjoner av både fysisk og åndelig karakter, er sjakk absolutt en idrett. Sjakk har til og med blitt en populær TV-idrett her hjemme i Norge. Men mye av det skyldes […]

Les mer
Copyright © sjakkbloggen.no, 2021. All Rights Reserved.