Sjakkbloggen logo

Har du spilt sjakk mot Magnus Carlsen ennå?

26. april 2021

Tilbake i 2014 ble appen Play Magnus lansert i AppStore og Google Play. Den norskutviklede appen, utviklet av selskapet Making Waves i tett samarbeid med Magnus Carlsen selv, ble en stor hit da den kom.

Play Magnus er blitt oppdatert ved flere anledninger, senest i 2018. I appen kan du spille sjakk mot verdensmester Magnus Carlsen på hans nivå fra da han var 5 år til han ble 27 år.
Starter du med å spille mot en 5 år gammel Magnus Carlsen og vinner, kan du øke alderen hans. Vi lover deg at utfordringene raskt blir langt større etter hvert som han blir eldre.

Slik går du frem

Det første du må gjøre er å laste ned appen på din mobiltelefon. Den støtter både iOS- og Android-telefoner. Ønsker du å spille mot Magnus Carlsen, velger du "Play me" fra menyen og deretter klikker du på "Choose My Age". I det første spillet kan du velge alder fra 5 til 13 år. Her anbefaler vi å starte forsiktig, så fremt du ikke er verdensmester selv.

Ønsker du å velge en høyere alder, må du oppgradere appen. Dette koster 55 kroner, men kan absolutt være verdt pengene. Du kan da spille sjakk mot Magnus Carlsen på hans nivå fra han var 14 år til han fylte 27 år.

Appen Play Magnus gir deg også muligheten til å trene på sjakk sammen med Magnus Carlsen. Da klikker du på "Train With Me", og du vil da få muligheten til å se animasjonsvideoer for nybegynnere. Du finner også treningsinnhold for alle nivåer inkludert i appen, helt opp til ekspertnivå.

Mange har testet sin sjakkunnskaper med Play Magnus-appen. Har du ennå ikke testet den ut, anbefales den på det varmeste. Hvor kult er det ikke å kunne si at du har slått selveste Magnus Carlsen i sjakk?

Om du ikke vinner, er det uansett en veldig underholdene aktivitet. Dessuten er det god trening, om du ønsker å bli bedre i sjakk, og det vil du vel?

Les også

26. april 2021
9 fakta om verdensmester Magnus Carlsen

Magnus Carlsen tok hele sjakkverden med storm da han ble verdensmester for første gang i 2013 bare 22 år gammel. Siden den gang har han vunnet stort sett det som er å vinne ved sjakkbrettet. Her er imidlertid 9 fakta om Magnus Carlsen som kanskje ikke er så kjente for alle. # 1 Magnus Carlsen […]

Les mer
26. april 2021
Sjakkens opprinnelse

Ekspertene strides om sjakkens opprinnelse, men mye tyder på at det fascinerende brettspillet ble funnet opp i India for over 1500 år siden, altså på Aleksander den stores tid. En av mytene om sjakkens opprinnelse er at det var en indisk konge som ba en oppfinner om å finne opp et nytt spill fordi han […]

Les mer
26. april 2021
Kan sjakk betraktes som en idrett?

Ja, mange mener sjakk kan betraktes som en idrett. Men her strides ekspertene. I følge definisjonen på idrett i den opprinnelige betydningen av ordet, store prestasjoner av både fysisk og åndelig karakter, er sjakk absolutt en idrett. Sjakk har til og med blitt en populær TV-idrett her hjemme i Norge. Men mye av det skyldes […]

Les mer
Copyright © sjakkbloggen.no, 2021. All Rights Reserved.