Sjakkbloggen logo

Sjakk for millionærer

27. april 2021

Sjakk har gjennom flere århundrer vært et av de desidert mest populære strategispillene. Og selv om millioner av mennesker spiller sjakk på helt vanlige sjakkbrett, finnes det noen eksklusive sjakkbrett der ute som koster svimlende summer. Her er de fem aller dyreste.

# Carolingi XIV - verdt 930 000 kroner

Dette sjakkbrettet er designet av Piero Benzoni og består av svært detaljerte sjakkbrikker i ekte gull og sølv. Selve brettet er laget av onyx.

# J. Grahl - verdi 3,7 millioner kroner

Her får du sjakkbrikker i 14 karat gull og solid sølv, kombinert med estetikken fra 1400-tallet. Brettet er laget av ibenholt, pyntet med sterling sølv.

# Royal Diamond - verdi 4,1 millioner kroner

Dette sjakksettet er designet av den franske kunstneren Bernard Maquin på oppdrag av diamantfirmaet Charles Hollander, noe han bruket 4500 timer på. Brikkene er av 14 karat hvitt gull med tilsammen 9 900 hvite og sorte diamanter.

# Art of War - verdi 6,2 millioner kroner

Et asiatisk inspirert sjakkbrett designet av Victor F. Scharstein. Her snakker vi hånddekorerte sjakkbrikker med smaragder, rubiner, safirer og diamanter. Selve brettet er laget av ibenholt, ekte gull og perler.

# Jewel Royale - verdi 11 millioner kroner

Verdens desidert dyreste sjakkbrett med skreddersydde smykker fra Boodles. Her får du sjakkbrikker i 18 karat gull og rubiner. Kanskje ikke for hvermansen, men likevel en perle av et sjakkbrett.

Husk imidlertid at sjakk heldigvis er for alle. Sjakktrekkene du gjør er langt viktigere enn hva sjakkbrikkene er laget av. Det er noe av det som er det mest fascinerende med dette spillet.

Les også

26. april 2021
9 fakta om verdensmester Magnus Carlsen

Magnus Carlsen tok hele sjakkverden med storm da han ble verdensmester for første gang i 2013 bare 22 år gammel. Siden den gang har han vunnet stort sett det som er å vinne ved sjakkbrettet. Her er imidlertid 9 fakta om Magnus Carlsen som kanskje ikke er så kjente for alle. # 1 Magnus Carlsen […]

Les mer
26. april 2021
Sjakkens opprinnelse

Ekspertene strides om sjakkens opprinnelse, men mye tyder på at det fascinerende brettspillet ble funnet opp i India for over 1500 år siden, altså på Aleksander den stores tid. En av mytene om sjakkens opprinnelse er at det var en indisk konge som ba en oppfinner om å finne opp et nytt spill fordi han […]

Les mer
26. april 2021
Kan sjakk betraktes som en idrett?

Ja, mange mener sjakk kan betraktes som en idrett. Men her strides ekspertene. I følge definisjonen på idrett i den opprinnelige betydningen av ordet, store prestasjoner av både fysisk og åndelig karakter, er sjakk absolutt en idrett. Sjakk har til og med blitt en populær TV-idrett her hjemme i Norge. Men mye av det skyldes […]

Les mer
Copyright © sjakkbloggen.no, 2021. All Rights Reserved.